Subscribe Us

header ads

Savcı ve Adli Kolluk TIR’a Çarptı

İstanbul’da “yolsuzluk ve rüşvet” soruşturmasında yaşanan kriz bu kez Hatay’da patlak verdi.
Savcı, mühimmat taşıdığı ileri sürülen TIR’ı arattırmak isteyince Valilik izin vermedi. İçişleri Bakanı Ala,“ Türkmenlere yardım götürüyor” dedi...
Hatay’da durdurulan ve içinde mühimmat olduğu ileri sürülen TIR ile ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı. TIR’ı durduran polis ekibi görevden alınırken, olay yerine giden savcı TIR’da arama yaptırmak istedi, ancak jandarma valiliğin talimatına uyarak arama yapmadı. Jandarmaya arama yaptıramayan savcı tutanak tutarak olay yerinden ayrıldı. Hatay polisi, Reyhanlı’dan yola çıkan TIR’ın Suriye’ye mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine takibe aldı ve Güzelce Jandarma Karakolu yakınlarında durdurdu. Sürücü ile birlikte içinde 3 kişi bulunan TIR’da polisin arama yapmasına izin verilmedi. Polise, “Jandarma bölgesi arama yapmayın” talimatının ardından bölgeye jandarma geldi ve durum Vali Celalettin Lekesiz’e bildirildi.
“Devlet sırrı!..”

TIR, bir fabrikanın bahçesine çekilirken, araçta bulunan 1’i Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı. Olay yerine gelen Savcı Özcan Şişman, TIR’daki malzemelerin boşaltılması için talimat verdi. Ancak Hatay Valiliği’nden jandarmaya “arama yapmayın” talimatı geldi. Bunun üzerine jandarma savcının arama talimatı yerine valiliğin talimatına uydu. Savcı ise, tuttuğu tutanakta; “Yük, devlet sırrı” diyerek olay yerinden ayrılırken Suriye’ye geçeceği öğrenilen TIR, Reyhanlı’ya geri döndü. TIR’ın kişi adına kiralandığı, bu kişinin de insani yardım yapan bir vakıfla bağlantılı olduğu belirlendi. Bu arada, TIR’ı takip edip Kırıkhan’da durduran polisler görevden alındı, ardından Terör ve Organize Şube’de görevli şube müdür yardımcıları ve bazı amirlerin de görev yerleri değiştirildi. Bölgeye giden CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, “Böyle bir hukuksuzluk olur mu. MİT’in kontrolünde Suriye’ye silah sevkiyatı yapılıyor” dedi. Refik Eryılmaz, “Sevkiyatı MİT organize ediyor, valilik ve diğer makamlar göz yumuyor” iddiasında bulundu. Mevlüt Dudu, “Savcının ısrarına rağmen jandarma TIR’ı aramayı başaramadı” derken, Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “TIR’da bir MİT elemanının bulunduğu doğru mu” diye sordu.
Hatay Valisi mi engelledi?
Reyhanlı’dan Öncüpınar Sınır Kapısı’na giderken Kırıkhan yakınlarında durdurulan ve içerisinde MİT görevlisinin de bulunduğu TIR’da çok sayıda silah, mühimmat, hücum yeleği ve elektronik malzeme bulunduğu iddiası CHP tarafından TBMM gündemine taşındı. Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Jandarmanın aracı aramak istemesi üzerine Hatay Valiliği’nin devreye girerek aramayı önlediği duyumu doğru mu. Savcının olay yerine gelmesine rağmen jandarmanın ’Valinin yazılı talimatı var aracın aranması kesinlikle mümkün değil’ dediği ve bu noktada karşılıklı olarak hazırlanan tutanakların ardından aracın arama yapılmadan salıverildiği iddiası doğru mu. İçerisinde MİT görevlisinin de bulunduğu TIR’da çok sayıda silah, mühimmat, hücum yeleği ve elektronik malzeme bulunduğu iddiası doğru mu” diye sordu.