Subscribe Us

header ads

Ağzı olan konuşuyor

Bir televizyon programına konuk olan Sezen Aksu, "Farklılıkların zenginlik olduğu yeni bir anayasa" için seferberlik istedi.
Ünlü şarkıcı, "Kökenleri farklı insanlar kendilerini çok iyi ifade edecek özgür ortamı bulamazlarsa kendilerini oraya ait hissetmeleri mümkün değil. Ancak adaleti hakkı eşit dağıtırsak yapılabilecek bir şey. Ülkemizdeki herkes çok çağdaş demokratik bir anayasa için kolları sıvasın. Farklılıkların zenginlik olduğu bir anayasa" şeklinde konuştu.
Bizim memlekette herkes her şeyi bilir. Herkesin her konuda söyleyecek sözü vardır. Bilmiyorsan sus, be adam. Ha sen de konuşuyorsun diyeceksiniz lakin bu konuda benim az çok fikrim var. Hiç yoksa iki sene Anayasa Hukuku dersi almış olmanın verdiği bir bilgi birikimi olsa gerek. Fakat ben bu konuda fikir beyan etmiyorum.
Yolda geçen vatandaşlara mikrofon uzatıp soruyorlar:
-          Efendim yeni anayasa hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye için yeni bir anayasa gerekli mi, ya da 82 Anayasası değiştirilmeli mi?
-         Tabi ki değiştirlmeli. Zaten o anayasa bize göre değil, daha demokratik, daha özgürlükçü (en çok bu ikisini seviyorum. İnsanlar kelime anlamını tam olarak bilmemekle beraber bunları sık kullanıyorlar) bir anayasa gereklidir.
-         Peki, 82 Anayasasında en çok hangi maddelerin değişmesini istiyorsunuz?
-         Dedim ya, özgürlük ve demokrasinin önünde engel olan maddeler.
-         Efendim hangileri onlar?
-         Profesörler televizyonlarda çıkıp tartışıyor ya sürekli işte o maddeler…
Sohbetler genelde böyle gidiyor. Belli ki çoğu anayasanın ne olduğunu dahi bilmiyor. Bülent Arınç dâhil, birçok siyasetçinin resimlerini gösterip sokakta vatandaşa sordukları zaman kimi oyuncu, kimi türkücü dedi. Oysa Hürrem Hatun’u, Behlül’ü, Bihter’i ve daha nice yeni yetme magazin ikonunu anasının kızlık soyadına kadar biliyor. Kabul etmeliyiz insanımız memleket meselelerine, siyasete ilgisiz. Ama mikrofon tutulunca sanki hatim etmiş gibi konuşuyor. Bu bir çeşit hastalık işte bizim aynı Sezen Hanım’ın olduğu gibi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar