Subscribe Us

header ads

Çağımızın Son Kürşad’ı Mübariz İbrahimov

Mübariz İbrahimov, 7 Şubat 1988 tarihinde, Bilesuvar Kazası Aliabad köyünde dünyaya gelmiştir. 1994 yılında Aliabad köyü şehit M.Piriyev ilkokulunda başlayıp 2005 yılında orta öğretimini tamamladı.
Aynı sene askeri görevini yapmak üzere hizmete alındı. Askeri hizmetini Azerbaycan İçişleri Bakanlığına bağlı Özel Kuvvetler Birliğinde sürdürmüştür. 2007 yılında askeri hizmetini Çavuş rutbesiyle tamamladı.
Bir müddet sivil işlerde çalıştıktan sonra 2009 yılının Ağustos ayında Uzman Çavuş (Gizir) rutbesiyle orduya katılmıştır . Bir süre sonra ise kendi talebiyle Azerbaycanın Karabağ cephe bölgesindeki askeri birliklerden birine atanmıştır. 2010 yılının Nisan ayından itibaren şehit olduğu güne kadar Terter kazasının askeri birliklerinden birinde hizmet etmiştir.
19 Haziran 2010 tarihinde gece saat 23:30 civarında Gizir Mübariz İbrahimov yalnız başına iki ordu arasındaki 1 km mayın döşenmiş cephe hattını geçerek düşman birliklerinin yerleştiği tarafa intikal eder. Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin beklemediği anda çok sayıda asker ve subayı bertaraf eder. Daha sonra düşmanın kendi silahlarını kullanarak 5 saat boyunca düşman askerleri ile çatışmada bulunur. Düşmanın zayıf cinahlarını tespit ederek onlara ağır kayıplar verdirir. Mübariz İbrahimov sabah saatlerinde şehit düşer.
Mübariz İbrahimov’un babası Ağakerim İbrahimov’un anlattıklarından: “Olay günü sabah erken saatlerde beni telefonla aradılar. Oğlumun eve gelip gelmediğini sordular. Hatta çok miktarda silah götürdüğünü ve araziden uzaklaştığını bildirdiler. “Ben oğlumu tanırım, sınıra doğru gidin” dedim. Daha sonra mektubunu bulmuşlar…”
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Uzman Çavuşu Mübariz Ağakerim oğlu İbrahimov’a “Azerbaycan’ın Milli Kahramanı” unvanının (ölümünden sonra) verilmesi hakkında kararını onayladı. Şehit askere bu unvan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin erkinliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasında gösterdiği üstün hizmet ve reşadet sebebiyle verildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar