Subscribe Us

header ads

Elin Alevisine Kızılbaşına

Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde “Alevi” başlığıyla bir video yayınladı. Sosyal medyada desteklerde de geldi tepkiler de. Video içeriğinde Kılıçdaroğlu kendisinin Alevi olduğunu söylüyor, onun dışında gençlere sesleniyor. Alevi olduğunu söyleme ihtiyacını neden hissetti peki? Çünkü Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasının istenmemesinin temel nedeni onun Alevi olması. Mikrofon tutulduğu zaman insanlar açıkça dillendirmiyor ama ikili konuşmalarda başı çekiyor Alevilik. Kılıçdaroğlu bugüne kadar Alevilikle ilgili bir şey söylememesine rağmen Erdoğan onu sürekli Alevilik üzerinden vurdu. Sosyal medyada Ak troller mezhep üzerinden kışkırttı insanları. Bugün hala Yavuz Selim’in ruhu şad olsun diye paylaşımlar yapıyorlar.

Kılıçdaroğlu’nun seçim gezilerinde yapılan saldırılarda da bunu sık sık görüyoruz. “Bu Fatiha okumayı bilmez, abdest almayı bilmez” gibi iğrenç ithamlarla saldırıyorlar sürekli.

Kılıçdaroğlu’nun eleştirilecek yığınla icraatı var. Partiyi temel ilkelerinden uzaklaştırıp Kürtçülerin yuvalandığı bir yer haline getirdi. Siyasal İslamcısından etnik bölücüsüne kadar her çeşit zararlıyı doldurdu partiye. Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan gibi normalde yargılanması gereken insanlarla ortak oldu. Bunlardan birisi ülkeye 10 milyon sığınmacıyı doldurdu, diğeri Cumhuriyetin bütün birikimlerini yok pahasına sattı. Kılıçdaroğlu da daha birkaç sene önce bu kişilerin yüce divana gönderileceğini söylüyordu konuşmalarında. Bugün bambaşka bir yola girdiler.

Bunlar ve benzeri bir sürü şey daha eleştirilebilir ama bir insanın inancı üzerinden vurmaya kalkmak son derece iğrenç bir harekettir. Diğer partilerde ne kadar Sünni üye ve yönetici olduğunu sorgulamayanlar Chp’deki Alevileri sorguluyorlar. Onun yerin 81 ilin kaç valisinin Alevi olduğunu sorgulayalım mesela. 922 ilçenin kaç kaymakamının Alevi olduğunu sorgulayalım. Biz geri zekalı değiliz. Aleviler mezhepçilik yapıyor demeden önce mevcut duruma bir göz atalım isterseniz.


"Reyhanlı'da 53 Sünni vatadaşımız şehil edildi." diyen de yine kendisi. Sanki ölenlerin hepsinin mezhebini tek tek sormuş gibi.
 

Aleviler hangi partiye yanaşsın mesela? Tamamen mezhepçilik üzerine inşa edilmiş olan Akp’ye mi, Maraşta Çorum’da kendilerini katleden Mhp’ye mi, Madımak katliamı olduğu zaman Sivas Belediye Başkanı olan Temel Karamaollaoğlu’nun partisi Saadet’e mi? Yoksa Kürt Milliyetçisi Hdp’ye mi? Daha önce yine aynı sebeplerden dolayı Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması gerektiğini yazmıştık burada.

Vergi vermeye, askerlik yapmaya gelince Aleviler de bu ülkenin asli unsuru ama iş ülke yönetimine talip olunca “Yoh istemezük” demek hiç yakışmıyor. Alttaki sokak röportajında konuşan yaratığa kulak verelim isterseniz. 

 
Bu arada daha önce de belirttiğim ve kendimce haklı sebeplerimden dolayı Ümit Özdağ'ı destekleyeceğimi söylemiştim.  Hâlâ aynı düşüncedeyim.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar